Stock, dat is mooi servies. Met een verhaal.

De stockruimtes van de Kringwinkel staan vol serviezen die niemand meer wil. Borden waar al jaren van gegeten is, waar de glazuurlaag van is afgesleten. Sets waar stukken uit ontbreken. Vergeten borden van op zolder of uit oma’s porseleinkast. 

Die afdankertjes pikken we op. Want met een nieuw laagje glazuur gaan die oude vondsten van ‘niet meer nodig’ naar ‘zo goed als nieuw.’ En horen ze ineens ook bij elkaar. Elk Stock-servies heeft een eigen vorm en samenstelling, en is in Antwerpen (heruit)gevonden.

Naar de webshop
  • De Kringwinkel

    In de Kringwinkel krijgen heel wat tweedehands serviezen een nieuwe kans. Maar er is veel. Té veel. Elke dag komen er zolders vol, kelders vol, kasten vol borden bij. En die zijn niet allemaal nog mooi, of modern. Integendeel. Vaak zijn ze versleten, ouderwets of onvolledig. Maar wel bruikbaar, dus is het jammer als ze op het stort terechtkomen. Die afdankertjes kiezen we uit. 

  • STROOM maatwerkbedrijf

    Na het vinden volgt het heruitvinden. De ongewilde borden die we bij de Kringwinkel hebben opgepikt, nemen we mee naar STROOM. Hier ontdoen we de borden van hun versleten glazuurlaag, en van hun jaren. Wat overblijft is de ruwe materie—gebakken steengoed, ook wel ‘biscuit’ genoemd. Dat verslijt niet zomaar, en het raakt ook niet uit de mode. 

  • De Wolkammerij

    In ons atelier in de Wolkammerij geven we de biscuit een nieuwe glazuurlaag, en wordt alles opnieuw gebakken. Als het servies uit de oven komt, is het weer zo goed als nieuw, en dus ook nog jaren mooi. Zo krijgt vergeten huisraad alsnog een tweede leven. Misschien wel op jouw eettafel?  

Weinig stockruimte? Organiseer je een feestje? Huur extra servies.

Van een servies moet gegeten worden, vinden wij. Niets zo treurig als stoffige stapels borden die voor altijd in een kast blijven staan. Van elke Stock-collectie houden we daarom een stukje aan de kant, zodat jij dat niet hoeft te doen. Heb je een feestje of etentje op de planning en wil je de tafel uitgebreid dekken? Dan kan je onze Stock makkelijk huren.